X
בירכת צפירה הינה גב עמוק, המוקף מצוקים ושחלקו הקידמי פתוח ויוצר מפל בגובה של 100 מטרים, הנשפך אל נחל צאלים המרשים. לדעתי, מדובר באחד המקומות המיוחדים ביותר במדבר יהודה. כדי להגיע אל הבריכה יש לרדת בדרגיות (ואז לטפס בחזרה), כך שהמסלול לא מומלץ לבעלי פחד גבהים ולא לילדים מתחת לגיל 8 (שכן המרחק בין הדרגיות גדול מידי).
אפשר לבקר בבירכת צפירה כל השנה, אך העונות המומלצות הן חורף ואביב, מכיוון שהמסלול חשוף ברובו לשמש וגם כי הסיכוי שיהיו מים צלולים ועמוקים בבריכה גבוה יותר. קחו בחשבון כי הסיכוי הנמוך ביותר שהגב יהיה מלא ונקי הוא בסתיו.
במידה ואתם מטיילים בחורף, אין לצאת למסלול בימים בהם יש חשש לשיטפונות. במידה ואתם מטיילים בקיץ- יש לעשות את המסלול מוקדם בבוקר או אחר הצהריים שכן רוב המסלול חשוף לשמש.
טיפ של זהירים - כאמור, רוב המסלול חשוף לשמש. אם אתם צועדים את המסלול בימים חמים, אני ממליצה לצאת מוקדם ככל הניתן. אנחנו הלכנו את המסלול בחודש יולי ויצאנו אליו ב-6 בבוקר. יתרון נוסף- הבריכה הייתה ריקה ולגמרי שלנו.
תחילת המסלול (וסיומו, מדובר במסלול הלוך חזור) הוא בחניון לילה בירכת צפירה, אשר נמצא בסמוך לכפר הנוקדים והעיר ערד. למי שמעוניין, ניתן לישון בחניון לילה זה, הוא יחסית מוגן מרוח, אבל אין בו תשתיות (לא חשמל ולא מים). הכניסה היא ללא תשלום וללא הגבלת זמן. שימו לב, ישנם דיווחים רבים על פריצות לרכבים באזור זה. אל תשאירו חפצי ערך ברכב ואם יש אפשרות, השאירו שומר. אפשרות נוספת היא להחנות את הרכב בחניון המאובטח של כפר הנוקדים ולהתחיל את המסלול משם. דרך זו תוסיף לכם עוד כ-3 ק"מ לכל כיוון.
מחניון הלילה בירכת צפירה התחילו ללכת על סימון השבילים הירוק, שכעבור זמן קצר מתאחד עם הדרך הרחבה, שמסומנת בסימון השבילים השחור (השביל הירוק הוא קיצור דרך). משם המשיכו על השביל השחור עד לפיצול עם השביל הכחול ובו המשיכו עם השביל הכחול ימינה. במידה וברשותכם ג'יפ ,או רייזר, תוכלו להגיע איתו עד לנקודת המפגש בין השביל השחור לשביל הכחול.
השביל הכחול הוא בעליה עד למפגש עם סימון השבילים הירוק. בנקודה זו הדרך נפתחת ותוכלו להנות מתצפית יפיפייה אל נחל צאלים, אחד הנחלים הגדולים והיפים שבמדבר יהודה. פה כדאי לעצור ולהנות מהנוף המרשים.
מכאן מתחילה ירידה על גבי המסלול הירוק. הירידה היא בעזרת דרגיות ועשויה להיות מאתגרת לבעלי פחד גבהים, אך בסופה ממתינה לכם הפתעה נעימה ומרעננת – בירכת צפירה.
אם תגיעו ישר אחרי הגשמים, בתחתית הירידה תמצאו שתי בריכות – אחת מימין לירידה והשנייה משמאלה. הבריכה משמאל היא הבריכה המפורסמת, שממנה נשקפת התצפית המדהימה אל נחל צאלים. כאשר אנחנו ביקרנו בחודש יולי, רק הבריכה השמאלית הייתה מלאה במים.
זהו הגעתם לבירכת צפירה! זה הזמן לבגדי הים וקדימה לבריכה. ניתן לקפוץ אל הבריכה, או לגלוש במגלשה הטבעית – בשתי אופציות אלה יש לבדוק לפני מה עומק המים. כמו כן, ניתן לרדת אל הבריכה מימין או משמאל, כשמימין יש חבל, שניתן להיעזר בו. שתי הדרכים לא קלות במיוחד, אבל בהחלט אפשריות.
לאחר שהצטננתם במי הבריכה, נחתם וצילמתם מספיק – תוכלו לחזור אל הרכב בדיוק באותה הדרך בה הגעתם.
את מסלול בירכת צפירה הלכתי במסגרת הטיול שלי לערד – מוזמנים לקרוא על עוד אטרקציות ומקומות באזור ערד.
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם, בפייסבוק ולהירשם לניוזלטר שלי, כדי לקבל השראה לעוד טיולים בארץ ובעולם.
בנוסף, כדאי לכם להצטרף לעוד אלפי מטיילים בקבוצת הפייסבוק שלי “מה שחשוב – טיולים, אטרקציות ומקומות לינה בארץ“ ולשתף את הטיולים שלכם!
או, יופי! חיכינו רק לך! נו אז מה יש לך להגיד...?